Як почистити срібло в домашніх умовах: прості методи

Якщо ще два десятки років тому з ювелірних прикрас в пошані було виключно золото, то сьогодні гідну конкуренцію йому складає срібло.

Вироби з цього блискучого благородного металу є практично у кожного. Жінки віддають перевагу срібні каблучки, сережки та повні гарнітури. Тоді як чоловіки зупиняються часто на кулонах і браслетах. Срібло відмінно доповнює будь-який образ і підкреслює відчуття стилю власника.

Але... коли ваша улюблена прикраса поступово починає втрачати свій блиск і чорніє, не варто засмучуватися. Це легко виправити. І ми розповімо як!

Заощаджуйте гроші на чищенні — візьміть мийний засіб або помаду

Знадобиться трохи часу + уважність + терпіння. Ось і все, що допоможе вам почистити срібло — решту ви знайдете у себе на кухні. Отже:

Чистимо тим, чим миємо.
У склянку з водою додаємо кілька крапель будь-якого миючого засобу, який не містить лугів. Перемішуємо все дерев'яною паличкою. Занурюємо срібний ланцюжок або інший виріб зі срібла в отриманий розчин і чекаємо 5-10 хвилин. Виймаємо "викупану" прикрасу і протираємо її тканинною серветкою. Ватною паличкою дістаємо важкодоступні місця. Якщо забруднення сильне — скористайтеся зубною щіткою з м'якою щетиною. Потім шукаємо в засіках горілку, не спирт (ним чистять тільки діаманти), і протираємо срібло. І наостанок, поліруємо виріб м'якою сухою ганчіркою. І, вуаля — готово!

Нашатирний спирт допоможе з відновленням блиску срібла.
Розводимо нашатир з водою (1/10) і протираємо прикрасу. Чорнота зникне.

Жіночий варіант. 
Лимонну кислоту або свіжовичавлений сік лимона додаємо у воду і чекаємо 5-7 хвилин. Полощимо прикрасу під проточною водою і витираємо серветкою.

Вдалий тандем — фольга/сода.
Підігріваємо воду в каструлі до 100 градусів і додаємо 15 гр/100 мл звичайної харчової соди, яка є в кожному домі. Розмішуємо і кидаємо невеликий шматок алюмінієвої фольги, тієї, що використовується для випічки. Потім покладемо туди срібну прикрасу і почекайте 15 хвилин. Допускається помішування тільки дерев'яною паличкою або лопаткою, інакше ви подряпаєте виріб і вся робота буде нанівець.

Безвитратне виробництво.
Картопляний бульйон після варіння не відправляйте в смітник, а покладіть на дно посуду фольгу, а потім і виріб зі срібла всього на 10 хвилин. Виполіскуйте срібло кип'яченою водою і просушіть м'якою кухонною серветкою.

Легкий підручний спосіб.
Звичайна гумка, яка завалялася в тумбочці з канцелярією, може легко стерти чорноту зі срібної прикраси. Але врахуйте, що після — бажано відполірувати вашу каблучку або сережки тканиною без ворсу — замшею, фланеллю.

Мамина помада.
Нічого дивного. Цей спосіб відомий давно. Мажемо рясно помадою серветку або туалетний папір, попередньо складений в декілька шарів, і протираємо цим прикрасу. Головне — швидкими, але акуратними рухами. Якщо перстень із западинами або опуклостями, намастіть помадою сам виріб, а потім витирайте серветкою. Повернеться блиск і краса.

Звичайно, завжди можна купити в ювелірному магазині професійні засоби, які швидко почистять ваші срібні прикраси.
Спосіб застосування простий: досить покласти в баночку зі спеціальною рідиною вашу срібну каблучку або сережки на деякий час, а потім висушити, змокнувши м'якою тканиною.

Але для тих, хто не шукає легких шляхів і не готовий витрачати гроші на додаткові засоби по догляду за сріблом, відмінним варіантом буде скористатися домашніми засобами.  

Все просто — варто лише захотіти!

 
 
Вкажіть окружність пальця в мм:
Ваш розмір:  
Мены потрібна консультація:



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю будуть відправлені на пошту вказану при реєстрації на сайті.
Реєстрація: